Portsjonid
4
Ettevalmistusaeg
10-15 minutit
Küpsetusaeg
30-40 minutit
"Kui ma esimest korda proovisin pasta e ceci, armusin täielikult ja ei suutnud kuude kaupa lõpetada selle valmistamist. Maitse ja tekstuur on ülimalt rahustav ja, riskides sellega, et meie itaalia sugulasi solvata, võrdlen selle rahustavaid omadusi täiskasvanud oad röstsaiaga. Sõltuvalt sellest, kus te Itaalias viibite, muutub pasta e ceci piirkonniti drastiliselt. Vaesemas lõunas esineb see kõige puhtamal kujul, mis on valmistatud munata mannapastast, kikerhernestest ja võib-olla veidi tomatist. Kui aga liigute põhja poole, jõukamatesse ja rikkalikumatesse piirkondadesse, hakkavad soffritto põhja lisanduma anšoovised, rikkalik munapasta ja suured tükid pancetta. Ma armastan seda kõigis neis vormides, eriti koos hea pancettaga, ja olenevalt ilmast ja sellest, mida külmkapis on, viskan tihtipeale ka mõnda neist luksuslikest lisadest. Aga selle raamatu jaoks mõtlesin, et näitan teile, kui hea see võib olla ka kõige tagasihoidlikumal kujul. Minu ainus palve on, et kasutaksite hea kvaliteediga keedetud kikerherned."
Väljavõte teosest Talulaua Teksti autoriõigus © 2023 Julius Roberts. Fotode autoriõigus © 2023 Elena Heatherwick, välja arvatud juhul, kui see on märgitud. Illustratsioonide autoriõigus © 2023 Jethro Buck. Avaldanud Ten Speed Press, mis on Crown Publishing Groupi kirjastus.